SAMSUN / LADİK - Akpınar Fen Lisesi

Akpınar Fen Lisesi

Akpınar Mah, Ladik Merkez/Samsun
Vizyon
Öğrenci merkezli eğitimi gerçekleştirirken bireylerin yeteneklerini açığa çıkarmak ve geliştirmek, Öğretimi davranış haline getirerek yaparak,yaşayarak, öğrenmek. Eğitimde teknolojiyi kullanarak, Öğrenmeyi sistemli bir biçimde pekiştirmek, Öğrencinin yararlı alışkanlıklar edinmesini sağlayarak, spor ve zeka oyunlarında geliştirerek geleceğe hazırlamak.
Misyon
Akpınar Fen Lisesi, vizyon ve misyonunda belirtilen amaçları gerçekleştirirken "Tam Öğrenme" ve "Yaparak Yaşayarak Öğrenme" yaklaşımları doğrultusunda, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı vatansever sağlıklı bireyler yetiştirirken, öğrencilerini mutlu etmeyi,öğrencilerinin coşkusunu arttırmayı, sorgulama becerilerini geliştirmeyi ilke edinen bir sistem uygulamaktadır.
Başarılarımıza haberler bölümünden bakabilirsiniz.
Öğretim Şekli :NORMAL ÖĞRETİM
KALORİFER
ADSL (16 Mbit ve üzeri)
İngilizce ve Almanca
Pansiyon Bilgileri
Okulumuzun erkek öğrenci yurdu faaliyette olup kız öğrenci yurdunun 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında hizmete açılmıştır.
0 - 3 adet lojman aktif olarak kullanılmaktadır.
Ulaşım
Okulumuza ulaşım ilçe merkezinden servislerle yapılmaktadır Yürüme mesafesi olarak 10-15 dakikadadır.
Okulumuza ait servis mevcuttur.
Akpınar Mah. Ladik/SAMSUN
Okulumuz ilçe merkezine 3 km. ve il merkezine 80 km uzaklıktadır.
Her yıl 9. sınıf düzeyinde 120 öğrenci kontenjanı mevcuttur.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
2016/2017 yılında 9. sınıflar taban puanımız 428,180´dir.
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu
YGS sonuçlarına göre, LYS başvuru hakkı kazanan öğrenci oranı %100.
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
2016 yılı; 62 mezun öğrencimiz arasından 47 öğrencimiz üniversiteye yerleşerek %75'lik bir oran oluştu.Kazanılan Bölümler; Çevre Mühendisliği, Ebelik, Harita Mühendisliği, Hemşirelik, Hukuk Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, İktisat, İlahiyat, İngilizce Öğretmenliği, Kamu Yönetimi, Makine Mühendisliği, Maliye, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sağlık Yönetimi, Sınıf Öğretmenliği, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce), Şehir ve Bölge Planlama, Veteriner Fakültesi
Sportif Etkinlikler
Okulumuzun futsal ve atletizim takımları il ve bölge geneli yarışmalarda ilçemizi temsil etmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
2016/2017 yılında tübitak proje yarışmalarında okulumuz 2 projeyle temsil edilecektir. Tübitak bilim fuarı için gerekli işlemler yapılmış olup 17.05.2017 tarihinde bilim fuarımıza gerçekleştirilmiştir.
Proje Çalışmaları
7´den 70´e ve Birlikte öğreniyoruz projeleri okulumuzun belirlediği takvişme göre işletilmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri