SAMSUN / LADİK - Akpınar Fen Lisesi

Akpınar Fen Lisesi

AKPINAR MAH. AKPINAR FEN LİSESİ 6 SK. NO 2/2 LADİK / SAMSUN
Vizyon
Öğrenci merkezli eğitimi gerçekleştirirken bireylerin yeteneklerini açığa çıkarmak ve geliştirmek, Öğretimi davranış haline getirerek yaparak,yaşayarak, öğrenmek. Eğitimde teknolojiyi kullanarak, Öğrenmeyi sistemli bir biçimde pekiştirmek, Öğrencinin yararlı alışkanlıklar edinmesini sağlayarak, spor ve zeka oyunlarında geliştirerek geleceğe hazırlamak.
Misyon
Akpınar Fen Lisesi, vizyon ve misyonunda belirtilen amaçları gerçekleştirirken "Tam Öğrenme" ve "Yaparak Yaşayarak Öğrenme" yaklaşımları doğrultusunda, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı vatansever sağlıklı bireyler yetiştirirken, öğrencilerini mutlu etmeyi,öğrencilerinin coşkusunu arttırmayı, sorgulama becerilerini geliştirmeyi ilke edinen bir sistem uygulamaktadır.
Başarılarımıza haberler bölümünden bakabilirsiniz.
Yatakhane Koğuşu :22
Otopark:1
İngilizce ve Almanca
Lojman
0 - 3 adet lojman aktif olarak kullanılmaktadır.
Ulaşım
Okulumuza ulaşım ilçe merkezinden servislerle yapılmaktadır Yürüme mesafesi olarak 25-30 dakikadadır.
Okulumuza ait servis mevcuttur.
Akpınar Mah. Ladik/SAMSUN
Okulumuz ilçe merkezine 3 km. ve il merkezine 80 km uzaklıktadır.
Her yıl 9. sınıf düzeyinde 120 öğrenci kontenjanı mevcuttur.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
2022/2023 yılında 9. sınıflar taban puanımız : 366 ve yüzdelik dilim %16 ; tavan puan 423 ve yüzdelik dilim %6´dır.
YGS sonuçlarına göre, LYS başvuru hakkı kazanan öğrenci oranı %100.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
2022 yılı; mezun öğrencimiz arasından 26 öğrencimiz üniversiteye yerleşerek % 38'lik bir oran oluştu.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzun futsal ve atletizim takımları il ve bölge geneli yarışmalarda ilçemizi temsil etmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
2016/2017 yılında tübitak proje yarışmalarında okulumuz 2 projeyle temsil edilecektir. Tübitak bilim fuarı için gerekli işlemler yapılmış olup 17.05.2017 tarihinde bilim fuarımıza gerçekleştirilmiştir.
Proje Çalışmaları
DÖKAP KAPSAMINDA "BİLİM, SANAT, KÜLTÜR AKPINAR A GELDİN Mİ? PROJEMİZ ONAYLANMIŞ VE DEVAM ETMEKTEDİR.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ERASMUS PROJE ORTAKLIĞI BAŞVURUSU BULUNMAKTADIR.