SAMSUN / LADİK - Akpınar Fen Lisesi

Eyl

Ders ve Yardımcı Kaynak Kitaplarımız Hazır, Okulumuz Hazır, Biz 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılına Hazırız. Sevgili Öğrencilerimizi Bekliyoruz...

Eyl

Okulumuz öğretmen ve öğrencileri TEKNOFEST gezisine  katıldı. Öğrencilerimiz yarışmalara katılan takımların proje standlarini, uluslararası girişim fuarını, teknoloji firmalarının marka tanıtım alanlarını gezdiler havacılık gösterilerini izlediler.

Ağu

YKS (ÖSYS)-2022 YERLEŞTİRME SONUÇLARI LADİK AKPINAR  FEN LİSESİ  2022 YILI SON SINIF ÖĞRENCİLERİ YERLEŞTİRME LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Tem

Öğrencimiz Mahmut Enes ARSLAN , YKS Sözel Türünde 4042'e ,  Girerek  Sözel  Alanında Okul Birincisi Olmuştur.

Tem

Öğrencimiz Sude Sıla YETKİN , YKS Sayısal Türünde 5652'ne , Eşit Ağırlık Türünde 28245'e Girerek  Sayısal ve Eşit Ağırlık Alanında Okul Birincisi Olmuştur.

Kas

Yakın tarihin en mümtaz şahsiyetlerinden  biri olan Mustafa Kemal Atatürk’ü 80. ölüm yıl dönümünde şükranla anıyoruz.Atatürk öldüğünde, liderini kaybeden Türk milleti çok ağladı. Onun emaneti olan bu ülkeyi yüceltmek için, özgür ve güçlü bir şekilde geleceğe yürüyebilmek için Türk milleti dimdik ayakta ve onun gösterdiği yolda yürümektedir.O zor şartlarda Kurtuluş Savaşı’na önderlik etmekle kalmamış, aynı zamanda fikirleriyle, yol göstericiliğiyle de yüreğimizde yer etmiş önemli bir isimdir.

Atatürk Osmanlı Devleti’nin zor döneminde Osmanlı coğrafyasının pek çok yerinde parçalanmasına engel olmak için savaşmış bir komutandır. Türkiye Cumhuriyeti  Osmanlıyı yıkmadı, Osmanlı yıkıldığı için Türkiye Cumhuriyeti kuruldu.Ülkeyi  “Hasta adamdan saygın bir devlete” dönüştürmüştür.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 80. Yıl dönümünde  saygıyla, rahmetle, şükranla, hasretle ve minnetle anıyoruz.Kurucusu olduğun TÜRKİYE CUMHURİYETİ´nde , uğrunda canını feda etmekten çekinmediğin vatan topraklarında Nurlar içinde, rahat uyu Sevgili ATAM!.

Kas

Gezinin amacı öğrencilerimizin gezdikleri üniversitelerle ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve motivasyonlarını arttırmaktı. Bu kapsamda Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi gezilmiştir

Bu okullardaki AFL mezunu öğrencilerimiz bizi karşılamış ve ağırlamışlardır. Kendilerine okulumuz adına teşekkür ediyoruz.

Marmara Üniversitesi ziyaretlerinde mezunumuz  Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi  Prof.Dr. Okan Yeşilot  öğrencilerimize yardımcı oldu.

Oldukça yararlı geçen bu tur 1-2 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşti. 12.Sınıf Öğrencilerimiz okul ziyaretleri dışında fırsat buldukları kısa zaman aralıklarında ise bazı tarihi yerleri gezip gördüler.

Okulumuz Müdür Yardımcısı  Fırat Ocak , Psiklojik Danışman ve Rehberlik Öğretmeni Canan Ertürk , Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni     Afşar Duman , İngilizce öğretmeni   Emrah Can  öğrencilerimize eşlik ettiler.

Gezinin son günü olan  02.11.2018 Cuma günü akşamı  Öğrencilerimiz , İstanbul’daki  Üniversitelerde okuyan Akpınar  mezunu öğrenciler ,eski Mezunlarımız ve  Dernek Yöneticileri  Fasuli Restaurant’da  buluşarak yemekte bir araya geldiler.

Yemekte ilk olarak  Lader Genel Başkanı  Av. Selahattin  Aydın söz  alarak LADER i   tanıtan kısa bir konuşma yaptı.

Okulumuz Mezunu ve Medeni Berk Ortaokulu Müdürü Ergün  Akşahin de geleceğin planlanması ve hayata hazırlık için çeşitli tavsiyeler  içeren bir konuşma  yaptı.

Daha sonra  İngilizce Öğretmenimiz  Emrah Can , Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Afşar Duman  ve Okul Öğrenci Meclisi Başkanı Mustafa Meşhur da söz alarak LADER  Derneğine ve mezunlarımıza teşekkür ettiler.